main logo
471

Un grup de femei din Mexic a descoperit 45 de cadavre neidentificate

Oficialii mexicani au confirmat descoperirea a 45 de cadavre în gropi comune clandestine situate la periferia orașului Guadalajara din statul Jalisco.

Un grup de femei din Mexic a descoperit 45 de cadavre neidentificate

Descoperirea a fost făcută de un grup de femei voluntare care încearcă să găsească trupurile persoanelor apropiate care au fost date dispărute, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.

Cele 45 de cadavre au fost descoperite în trei gropi comune, folosite în general de cartelurile de droguri din Mexic pentru a-și îngropa victimele și a le face dispărute. 

În cursul săptămânii trecute, grupul de voluntari Guerreras Buscadoras (Războinicele Căutătoare), a declarat că a găsit rămășițele a 27 de persoane. 

Ulterior, în cursul weekendului au mai găsit încă trei gropi comune, numărul total al victimelor găsite ajungând la 45. Grupul Guerreras Buscadoras este compus mai ales din femei care își organizează propriile acțiuni de căutare a rudelor sau apropiaților dispăruți. 

Gropile comune au fost adesea folosite de cartelurile de droguri din Mexic pentru a ascunde trupurile rivalilor executați sau ale victimelor răpite. Multe dintre gropi datează din perioada 2010-2016, dar unele sunt mai recente, anunță oficialitățile mexicane care sprijină acțiunile femeilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării