main logo
1983

Un fost polițist spărgea terminale de plată în 30 de secunde

Doi moldoveni, care au comis un șir de infracțiuni, cauzând un prejudiciu de circa 700.000 de lei, au ajuns pe banca acuzațiilor.

Un fost polițist spărgea terminale de plată în 30 de secundeSpărgeau terminale de plată în 30 de secunde. Un fost polițist, judecat

Potrivit informațiilor, unul dintre inculpați este un fost colaborator de poliție, care își aplica cunoștințele dobândite în aspectul camuflării activităților criminale, transmite Știri.md

Aceștia au organizat și structurat activitatea grupării unde fiecare membru al grupării avea rolul bine determinat de organizator, instigator sau persoane care furnizau informații despre eventualele locuri care erau atacate.

Țintele făptuitorilor erau casele de amanet, terminalele de plată, domiciliile diferitor persoane fizice.

Astfel, gruparea a comis infracțiuni la Chișinău, Bălți, Edineț, Glodeni, Strășeni, Ialoveni, Călărași, Anenii Noi, Criuleni și Orhei.

Pentru spargerea unui terminal de plată, făptuitorii aveau nevoie de aproximativ 30 secunde, timp în care agenții de pază nu reușeau să intervină.

Prin urmare, oamenii legii au acumulat probe ce demonstrează comiterea actelor de furt, jaf și tâlhărie, de către această grupare criminală, în 17 episoade. 

Învinuiții riscă pedeapsa de la 12 la 15 ani de închisoare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării