main logo
401

Un bărbat este cercetat penal după ce a furat detergenți de la o școală

Un bărbat de 37 de ani, locuitor al Capitalei, a fost reținut de către oamenii legii, fiind bănuit de comiterea a două furturi.

Un bărbat este cercetat penal după ce a furat detergenți de la o școală

Bărbatul ar fi comis furturile în sectorul Ciocana al Capitalei, transmite Știri.md

Astfel, individul a reușit timp de o lună de zile să obțină bunuri în valoare de 14.180 de lei.

În primul caz, polițiștii au fost alertați la data de 14 aprilie, când individul prin acces liber, a pătruns în scara blocului de locuit de pe str. M. Sadoveanu, de unde a sustras o bicicletă pentru copii. Suma prejudiciului fiind estimată de partea vătămată la 6.000 de lei.

Al doilea caz a avut loc pe data de 14 august, când forțele de ordine au fost sesizate de reprezentanții școlii primare, comunicând că din subsolul școlii au dispărut mai multe bunuri. 

La fața locului s-a deplasat grupa operativă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. La locul faptei, forțele de ordine au stabilit că individul a pătruns în interior prin deteriorarea lacătului de la ușă de unde a sustras inventar pentru școală, detergenți și produse pentru igienă. Astfel, cauzând un prejudiciu în sumă de 8.180 de lei.

În urma măsurilor întreprinse de ofițerii de investigație, individul a fost identificat. Ulterior, în urma cercetării, la fața locului, în locuința acestuia, forțele de ordine au depistat bunurile sustrase, care au fost ridicate de polițiști și urmează a fi returnate părților vătămate. 

Individul a fost escortat la inspectorat pentru audieri, unde în urma acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vinovăția, comunicând că bunurile sustrase urma să le vândă cu scopul obținerii unui profit.

Actualmente individul este cercetat penal pentru „furt”, infracțiune care conform legislației se pedepsește cu amendă în mărime de la 32.500 de lei la 67.500 de lei, cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de până la 4 ani.

Totodată polițiștii întreprind măsuri speciale suplimentare în vederea complicității lui și în alte cazuri similare comise pe teritoriul Capitalei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării