20 noi, 2019 10:59
2 238
0
Un autocar cu refugiați moldoveni, reținut la frontiera cu Olanda
20 noi, 2019 10:59
2 238
0

Poliția de frontieră a Olandei a interceptat un autobuz care transporta 65 de cetățeni moldoveni, inclusiv copii, care intenționau să se prezinte la centrul de primire a refugiaților din Ter Apel.

Foto: Marechausse via Facebook

Toate cele 65 de persoane au revendicat statutul de azil, iar șoferul și colegul acestuia, de asemenea ambii moldoveni, au fost arestați sub acuzații de trafic de persoane, notează dutchnews.nl, transmite Știri.md cu referire la Zdg.md.

Poliția a fost alertată de personalul centrului de azil, când acesta a văzut că un grup de aproximativ 20 de persoane părăseau autobuzul și se îndreaptau spre centru. Vehiculul a fost parcat la circa 500 de metri distanță.

Este a doua oară într-o săptămână când un grup de moldoveni sunt ridicați de poliție. 

Vinerea trecută, 19 persoane au fost găsite într-un autobuz fără acte corespunzătoare, iar șoferul în vârstă de 34 de ani a fost arestat. 

În august, un alt grup de 10 moldoveni au fost găsiți într-un microbuz.

În total, 204 moldoveni au solicitat azil în Olanda, în octombrie, devenind astfel cel de-al doilea mare grup de refugiați, după sirieni. 

Până acum, în acest an, 851 de persoane din R. Moldova au solicitat azil în Olanda, aproape la fel ca în 2018 per ansamblu.

„Suntem cu ochii pe acest aspect, este nou să ajungă aici grupuri atât de mari. Vom afla de ce vin în Olanda”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției de frontieră olandeze, Stan Verberkt, la RTV Noord.

În același context, dutchnews.nl mai menționează că, în 2016, guvernul olandez a anulat „bonusul de plecare” plătit refugiaților din Albania, din cauza temerilor că abuzează sistemul pentru a obține plata de 200 € pe adult și 40 € pe copil.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter