31 iulie, 21:15
900
0
Un american acuzat de blasfemie în Pakistan, ucis în sala de judecată
31 iulie, 21:15
900
0

Un cetățean american judecat în Pakistan pentru o acuzație de blasfemie a fost împușcat mortal chiar în sala de judecată, în contextul adoptării în această țară a unor legi controversate.

Foto: digi24.ro

Tahir Ahmed Naseem, în vârstă de 47 de ani, a murit, miercuri, în orașul Peshawar în nord-vestul țării după ce un individ a intrat în sala de judecată și a deschis focul în fața judecătorului, conform oficialilor prezenți, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

Ucigașul a fost arestat la fața locului.

Naseem era acuzat de blasfemia după ce a susținut că este profet, faptă care reprezintă infracțiune care se pedepsește cu moartea sau închisoare pe viață, conform codului penal din Pakistan.

Într-un comunicat al Departamentului de Stat american se arată că oficialii sunt „șocați, întristați și revoltați” de moartea lui Naseem.

Comunicatul arată că Naseem a fost „ademenit în Pakistan din Illinois de indivizi care s-au folosit apoi de legile privind blasfemia din Pakistan pentru a îl captura”.

Conform purtătorului de cuvânt al poliției din Peshawar, criminalul i-a spus lui Naseem înainte să îl ucidă că este un „dușman al religiei” și că „merită să fie ucis” înainte de a deschide focul.

Polițiștii investighează cum a reușit suspectul să intre în sala de judecată cu o armă în condițiile în care zona este păzită iar armele de foc sunt foarte dificil de obținut în Pakistan.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter