main logo
1625

Troleibuz plin cu oameni, în plină pandemie: Cam așa luptăm cu COVID-19

Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică a declarat că Republica Moldova revine la starea de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul țării în perioada 30 noiembrie 2020-15 ianuarie 2021, ca urmare a Codului roșu de COVID-19 la nivel național.

Troleibuz plin cu oameni, în plină pandemie: Cam așa luptăm cu COVID-19Foto: Facebook.com/ chisinau.fail

Acest fapt, însă, nu îi sperie pe chișinăuieni, care continuă să se înghesuie în transportul public uitând de distanța socială, uneori ba chiar și de mască, transmite Știri.md.

Un locuitor al Capitalei a surprins un troleibuz plin până la refuz și a postat fotografia pe o rețea de socializare.

Bărbatul s-a arătat indignat de faptul că autoritățile obligă oamenii să poarte măști în toate locurile publice, însă nu rezolvă problema cu înghesuiala în troleibuze pe timp de pandemie.

"Cam așa luptăm cu pandemia... Principalul e să purtăm măști când alergăm prin pădure și să nu fim mai mult de 3 persoane când ne plimbăm prin parc", a comentat autorul indignat.

Știri.md amintește că Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică a declarat că Republica Moldova revine la starea de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul țării în perioada 30 noiembrie 2020-15 ianuarie 2021, ca urmare a Codului roșu de COVID-19 la nivel național.

Printre măsurile obligatorii de control şi combatere a infecţiei COVID-19 se numără și purtarea măştilor de protecţie în toate spaţiile publice (de uz comun) deschise şi închise, în special în transportul public. Masca trebuie să acopere gura şi nasul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării