main logo
797

Trei moldoveni bănuiți că falsificau acte românești, reținuți

Trei tineri moldoveni, bănuiți de săvârșirea infracţiunii de confecţionare, deţinere, vânzare și folosire a documentelor oficiale false, au fost reținuți de polițiștii de frontieră.

Trei moldoveni bănuiți că falsificau acte românești, reținuțiAu falsificat acte pentru a asigura șederea ilegală a moldovenilor în UE

Tinerii cu vârstele cuprinse între 27 și 34 ani ar fi obținut bani în urma organizării migrației ilegale a cetățenilor Republicii Moldova în Uniunea Europeană, transmite Știri.md

Sub pretextul angajării legale peste hotare, tinerii ar folosi fraudulos cărțile de identitate românești.

În urma perchezițiilor efectuate săptămâna trecută, oamenii legii au depistat: cărţi de identitate româneşti cu semne de falsificare, paşapoarte biometrice și buletine de identitate ale cetățenilor din Republica Moldova, precum și copii ale acestora.

De asemenea polițiștii au ridicat materie primă pentru confecționarea fotografiilor, legitimaţiilor de serviciu „Poliţia de Frontieră” şi „Serviciul Vamal”, tehnică de calcul, telefoane mobile, cartele SIM, sticuri de memorie, bani în sumă de peste 1.400 de dolari, 2600 euro și în jur de 18.000 lei.

În prezent pe numele acestora a fost aplicat de către instanța de judecată arestul preventiv pe un termen de 30 zile. Bărbații riscă amendă de până la 67.500 de lei sau închisoare de la 5 la 7 ani, cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 3 la 5 ani.

Acțiunile de urmărire penală pe caz continuă și sunt îndreptate la identificarea tuturor persoanelor implicate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării