main logo
1166

Tipografie clandestină de fabricare a documentelor oficiale, acasă la 2 moldoveni

Două persoane, în vârstă de 20 și 37 de ani, au fost reținute, fiind suspectate de fabricare și punere în circulație a documentelor oficiale false.

Tipografie clandestină de fabricare a documentelor, acasă la 2 moldoveniTipografie clandestină de fabricare a documentelor, acasă la 2 moldoveni

Din luna noiembrie 2018 până în prezent, oamenii legii au documentat acțiunile ilegale ale unui grup de persoane care, urmărind scopul obținerii unui profit ilicit, ar fi confecționat și vândut mai multe documente oficiale false, transmite Știri.md

Astfel, au fost efectuate un șir de măsuri speciale de investigaţie și s-a stabilit că suspecții, în mai multe locații din Chișinău, având utilaje și tehnică specială destinată contrafacerii documentelor, identificau potențiali beneficiari de acte false, pe numele cărora confecționau și ulterior le înstrăinau contra unui preț stabilit din timp documente oficiale false (cărți de identitate românești și permise de conducere auto moldovenești).

Ca rezultat al măsurilor întreprinse, la domiciliile figuranților au fost depistate și ridicate 5 permise de conducere moldovenești și 11 cărți de identitate românești, toate false, utilaje speciale și tehnică de imprimare adaptate pentru confecționarea acestor tipuri de documente, precum și materie primă (blanchete, hârtie și peliculă specială).

De asemenea, au fost depistate și alte fișiere care conțineau blanchete pregătite pentru imprimarea mai multor permise de conducere și cărți de identitate. 

Făptuitorii au fost reţinuți, iar ulterior, le-a fost aplicată o măsură preventivă măsura pe un termen de 30 zile. Ei riscă închisoare pe un termen de până la 5 ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării