1 912
0
Tipăreau buletine false și trimiteau moldovenii la muncă în Germania
1 912
0

Trei bărbați din Chișinău sunt suspectați că au organizat o grupare criminală, care se ocupa de migrația ilegală. Aceștia făceau buletine de identitate românești false și trimiteau ilegal moldoveni la muncă în Germania.

Tipăreau buletine false și trimiteau moldovenii la muncă în Germania

Bănuiții, care au vârste între 28 și 45 de ani, au fost reținuți de procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu ofițerii  Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane al INI, după ce au fost documentați parcursul lunilor martie-aprilie 2019, transmite Știri.md

S-a stabilit că suspecții, urmărind obținerea unui profit financiar, în perioada lunii martie au organizat confecționarea buletinelor de identitate românești false pentru un cuplu din sudul țării, în scopul facilitării angajării în câmpul muncii peste hotare. 

În schema infracțională a fost implicat și fondatorul și administratorul unei agenții private specializate în angajarea la muncă, căruia îi revenea rolul de a recruta și transporta persoanele în Germania.

Pe acest caz au fost efectuate mai multe percheziții la domiciliile și în automobilele suspecților, fiind depistate și ridicate acte cu semne de falsificare, utilizate în organizarea migrației ilegale, telefoane mobile și alte lucruri ce confirmă implicarea suspecților în comiterea infracțiunii.

Pentru serviciile acordate, suspecții solicitau câte 200 euro de persoană.

Toți trei suspecți au fost reținuți. Ei riscă închisoare pe un termen de la 5 la 7 ani.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter