12 ianuarie, 11:33
1 772
5

Tineri, filmați cum sparg magazine și fură telefoane de 500.000 de lei

12 ianuarie, 11:33
1 772
5

Doi tineri de 21 și 34 de ani, originari din UTA Găgăuzia și Taraclia, au fost reținuți de oamenii legii.

Tineri, filmați cum sparg magazine și fură telefoane de 500.000 de leiColaj: știri.md

Potrivit poliției, aceștia, împreună cu alți 2 tineri, pe parcursul lunilor septembrie-octombrie 2020, au pătruns în 4 magazine specializate în comercializarea telefoanelor mobile și accesoriilor din Chișinău și Bălți, de unde au sustras mai multe telefoane mobile, transmite Știri.md.

Astfel, prin acțiunile lor, au cauzat un prejudiciu de 500.000 lei.

Activitatea camuflată şi bine organizată a fost monitorizată de către forțele de ordine timp de 2 luni, perioadă în care s-au acumulat probe concludente ce ar demonstra complicitatea figuranților în comiterea furturilor din magazinele specializate.

Totodată, oamenii legii au stabilit că activitatea acestora era bine determinată, fiecare membru al grupării criminale avea rolul său în comiterea infracțiunii.

Bănuiții pătrundeau în magazine pe timp de noapte, prin deteriorarea sticlei de la ușa de la intrare, iar acțiunile lor au fost surprinse de camerele de supraveghere.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile acestora, cât și la casele de amanet, polițiștii au depistat și ridicat telefoanele mobile, pe care infractorii le-au vândut.

Actualmente, făptașii sunt plasați în arest pentru un termen de 30 de zile și riscă închisoare pe un termen de la 7 la 12 ani.

Polițiștii continuă acțiunile speciale de investigație și urmărire penală, pentru documentarea și stabilirea altor persoane implicate în activitatea criminală.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter