300
0
Țigări și o armă pneumatică, descoperite la controlul vamal
300
0

Vama a contracarat două tentative de trafic ilegal cu țigări și arme, ce urmau să fie transportate fraudulos peste frontieră, fiind tăinuite în ascunzișuri și locuri special amenajate, în scopul eschivării de la controlul vamal.

Țigările au fost descoperite la ieșire din țară prin postul vamal Costești, cu asistența câinelui specializat al Vămii, transmite Știri.md

Pe acest caz, este documentată o cetățeancă a României, care a tăinuit țigaretele într-un loc special amenajat și greu accesibil în tavanul automobilului pe care îl conducea, modificând elementele constructive ale autoturismului în vederea eludării controlului vamal.

În celălalt caz, arma pneumatică a fost descoperită de către vameșii de la Ungheni (feroviar), la intrare în țară, în bagajul personal al unui pasager din trenul București-Chișinău. Astfel, în urma înlăturării plăcii de polistiren a cutiei în care se afla o boxă muzicală, funcționarii vamali au depistat o armă neagră din metal, de calibru 6 mm.

Țigaretele și autoturismul au fost reținute, iar arma a fost ridicată și urmează a fi transmisă, după competență, subdiviziunilor abilitate pentru efectuarea expertizei. Cercetările continuă în vederea tragerii la răspundere a persoanelor vinovate, în conformitate cu normele legale.


Citește și
article image
Peste 40.000 de țigarete ascunse într-un autocar,...
0
286
article image
Se scumpesc țigările în Ucraina
0
260
article image
Contrabandă cu țigări în valoare de peste 3 milioane de lei
0
593
article image
Contrabandă cu țigări la vama Cahul: 2 inspectori vamali,...
0
956