main logo
604

Țigări de contrabandă aduse din R. Moldova, depistate de vameși români

30.000 de țigarete de contrabandă (1.500 pachete), cu timbru de acciză R. Moldova au fost descoperite într-un automobil condus de un cetățean român de vameșii din țara vecină.

Țigări de contrabandă aduse din R. Moldova, depistate de vameși români

Cazul a avut loc la data de 24 octombrie, în jurul orei 16:30, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control în zona de competenţă, între localitățile Păltiniş și municipiul Darabani, România, transmite Știri.md.

Polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Darabani - ITPF Iași au efectuat semnalele regulamentare de oprire a unui autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în România.

La vederea echipajului poliției de frontieră care urma să intercepteze autovehiculul în cauză, șoferul a accelerat și a abandonat mașina, fugind într-o cultură de porumb din apropiere.

În urma cercetării la faţa locului, în imediata apropiere a mijlocului de transport, colegii noștri au descoperit, ambalate în mai multe colete, 30.000 de țigarete (1.500 pachete), cu timbru de acciză R. Moldova. Totodată, poliţiştii de frontieră l-au depistat, ascuns în culturile agricole din zonă, pe proprietarul autoturismului, un cetăţean român, în vârstă de 45 de ani, domiciliat pe raza judeţului Botoşani.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reținerii tuturor bunurilor accizabile descoperite, în valoare totală de 21.000 de lei românești, precum și indisponibilizarea autovehiculului, în valoare de 5.000 de lei românești, la sediul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar cercetările sunt continuate pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi stabilirii împrejurărilor în care au fost săvârşite faptele.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării