30 iunie, 10:00
491
0
Țigări, alcool și substanțe toxice, găsite de vameși. Unde erau ascunse
30 iunie, 10:00
491
0

Tentativele de trafic ilicit cu mărfuri în vremea epidemiei de coronavirus nu au contenit, iar contrabandiștii devin din ce în ce mai inventivi.

Foto: customs.gov.md

Un bărat de 37 de ani este cercetat penal pentru că ar fi vrut să transporte ilegal alcool etilic, transmite Știri.md.

Acesta a fost stopat pe traseul R-13 Florești-Bălți, fiind la volanul automobilului de model „Dodge Grand Caravan”.

În urma controlului efectuat, funcționarii vamali au depistat sub torpedo un furtun cu robinet din care curgea un lichid incolor cu miros specific de alcool.

În cadrul cercetărilor, s-a stabilit că podeaua autoturismului a fost modificată, astfel încât să fie posibilă transportarea diferitor lichide într-un loc special amenajat. Din acesta, au fost extrase, prin intermediul robinetului improvizat, 240 de litri de alcool etilic. Alcool a fost depistat și în salonul autoturismului, fiind ridicate butelii din plastic în volum total de 110 litri, pentru care șoferul nu a putut prezenta niciun act de proveniență.

Şi un bărbat de 54 de ani din Orhei este cercetat penal pentru că a ascuns într-un garaj peste 350 000 țigarete ”Ritm”, cu timbre de acciz ale Republicii Moldova și fără acte de proveniență. Fiind audiat, bărbatul a declarat că țigările nu-i aparțin și că i-ar fi fost transmise spre păstrare de către o altă persoană.

În alte două cazuri, angajații echipelor mobile au depistat sute de kilograme de substanțe toxice, unul dintre autoturisme fiind stopat chiar pe malul râului Nistru.

Conform informațiilor preliminare, substanțele restricționate sunt de origine străină și au fost introduse clandestin în țara noastră prin eludarea controlului vamal. Conducătorii auto nu au putut prezenta niciun act de proveniență sau vreo autorizație, care le-ar fi permis importul de asemenea produse.

Pentru contrabandă cu substanțe toxice, bărbații sunt cercetați penal și riscă până la 10 ani de închisoare.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter