main logo
86995

Tatăl băiatului împușcat de un carabinier la Bălți: Să-l dea pe mâna mea

Protest cu altercații în satul Elizaveta din municipiul Bălți. Sătenii au ieșit în stradă pentru a-și manifesta nemulțumirea față de justiție.

Tatăl băiatului împușcat de un carabinier la Bălți: Să-l dea pe mâna meaColaj: știri.md

Oamenii au cerut ca procurorul, care instrumentează cazul omorului lui Simion Botnari, să se prezinte în fața protestatarilor și ca oamenii legii să nu mușamalizeze cazul, transmite Știri.md cu referire la Nordnews.md.

Pentru că reprezentanții procuraturii nu s-au prezentat, tatăl băiatului decedat în Ajun de Sfântul Vasile, s-a culcat în mijlocul drumului. 

Mai întâi, a blocat drumul central din sat, apoi, traseul Bălți-Florești. Tatăl  tânărului care a fost împușcat mortal de un angajat al Inspectoratului General de Carabinieri cere o pedeapsă dură pentru ucigaș.

Moarte la moarte, dar să-l de-a pe mâna mea. Altceva nu vreau nimic. Nu se întreprinde nimic, blocăm traseul central, mergem la Chișinău, oriunde. Eu vreau să mă lămuresc, dreptate să fie!, a spus Nicolae Botnari, tatăl victimei.

Oamenii sunt nemulțumiți și de faptul de ce pe numele mai multor prieteni ai victimei au fost intentate dosare penale pentru huliganism. Sătenii cer o justiție corectă în cazul omorului lui Simion Botnari și cred că 10-15 ani de închisoare este o pedeapsă prea blândă pentru carabinerul Vitalie Tataru.

Să vină cineva să-i ia zilele, nu e corect. El trebuie să se pună în locul la părinți, a spus unul dintre protestatari.

El e copilul meu, numai eu știu cum l-am crescut, nu-mi trebuie 10-15 ani, eu nu vreau așa ceva. Trebuia să-i dea pace, să se ducă, să nu-l atingă. De ce l-a împușcat și el doar 10-15 ani să stea, dar pe urmă o să iasă și o să meragă cu capul pe sus, dar al meu copil putrezește în pământ, a spus Galina Botnari, mama victimei.

După mai multe ore de proteste, timp în care zeci de mașini au rămas blocate în trafic, la fața locului s-au prezentat șeful adjunct al Procuraturii Bălți și Șeful Inspectoratului de Poliție. 

Oamenii legii au dat asigurări că toate persoanele vinovate de tragedia din 13 ianuarie, vor fi pedepsite.

La momentul de față e pornit dosar penal pe faptul omorului intenționat, persoana este reținută. Nimeni nu intenționează să mușamalizeze cazul, se întreprind măsuri de urmărire penală. E un dosar nu chiar simplu, urmează de stabilit circumstanțele, a declarat Alexandru Celac, procuror adjunct.

Noi cu dumneavoastră o să ținem legătura permanent, dumneavostră sunteți cei care o să cunoașteți toate circumstanțele, tot mersul urmăririi penale și toate acțiunele care o să fie întreprinse de poliție. 

Totodată , noi am dispus mai multe anchete de serviciu în privința acțiunilor angajaților de poliție, care și cum o acționat. Nu credeți că o să fie ceva ascuns, tăinuit, a adăugat Vasile Banaru, comisar șef al IP Bălți.

Amintim că în Ajun de Sfântul Vasile, un tânăr de 23 de ani a fost împușcat mortal într-o încăierare de către Vitalie Tataru, angajat al Inspectoratului General de Carabinieri. Acesta se afla în afara exercitării atribuțiilor de serviciu și a folosit arma personală. 

Ieri,16 ianuarie, Judecătoria Sîngerei i-a prelungit mandatul de arest, pe un termen de 30 de zile. Vitalie Tataru pledează nevinovat.

- De ce ați tras în tânărul de 23 de ani? Vă recunoașteți vina?

- Nu!

Vitalie Tataru este deținut în penitenciarul nr. 11 din Bălți.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării