main logo
813

Tânăr din Cantemir, reținut pentru că a pus în circulație bancnote false

O grupare criminală formată din mai mulți tineri din Cantemir care au introdus în circulație bancnote de 200 de lei falși, au fost reținuți de oamenii legii.

Tânăr din Cantemir, reținut pentru că a pus în circulație bancnote falseColaj: știri.md

Primele bancnote false introduse de tineri au fost depistate de un taximetrist care a fost remunerat cu aceste bancnote, transmite Știri.md.

După ce bărbatul a depistat că banii sunt falși acesta a anunțat imediat oamenii legii.

Ulterior, polițiștii au stabilit și punctele unde aceștia obișnuiau să efectueze plăți cu astfel de bancnote false, printre care erau stații petroliere și magazine.

Ca rezultat al măsurilor speciale de investigații, au fost identificați 3 suspecți cu vârsta cuprinsă între 18 – 25 ani, care au pus în circulație mijloacele financiare falsificate.

Astfel, la 12 decembrie curent, sub conducerea procurorilor, ofițerii INI au efectuat percheziții la domiciliile figuranților, iar ca urmare, liderul grupării criminale, un bărbat în vârstă de 27 ani, a fost reținut pentru 72 ore, în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii economice.

Pe acest caz a fost intentată o cauză penală pentru fabricarea sau punerea în circulaţie a semnelor băneşti false utilizate pentru efectuarea plăţilor. Dacă vinovăția bănuiților va fi demonstrată, aceștia riscă de la 7 la 15 ani de închisoare.

Sub conducerea procurorilor, cazul continuă să fie investigat, în scopul stabilirii tuturor membrilor grupării criminale şi tragerii acestora la răspundere conform legii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării