main logo
571

Sute de hectare agricole și mai multe drumuri, distruse în urma ploilor

Peste 188 de hectare de sfeclă de zahăr, 731 de hectare de floarea-soarelui, 836 ha de porumb și cel puțin 76 de hectare de livezi au fost afectate în urma ploilor din ultimele zile.

Sute de hectare agricole și mai multe drumuri, distruse în urma ploilorFoto: dse.md

Potrivit IGSU, salvatorii au fost solicitați pentru a pompa apele scurse în ogrăzi, subsoluri și gospodării. Astfel, aceștia au intervenit pentru a efectua lucrări în raioanele Ungheni, Edineț, Rîșcani, Anenii Noi, Ștefan Vodă, Soroca și Briceni, transmite Știri.md

Totodată, mai multe gospodării particulare au fost afectate în 9 localități ale raionului Ștefan Vodă. 

Aici în urma ridicării nivelului apei într-un canal de drenaj, în apropierea satului Cioburciu, au fost inundate parțial grădinile a 15 gospodării particulare.

Pentru prevenirea riscului de inundații, în apropierea satului Sărata- Răzești a raionului Leova, salvatorii în comun cu reprezentanții autorităților publice locale au efectuat lucrări de plombare a unui canal cu saci cu nisip și lut pentru stoparea scurgerii apelor în luncă.

De asemenea, ploile torențiale au deteriorat mai multe porțiuni de drumuri locale în raioanele Soroca, Căușeni și Florești.

Precipitațiile abundente cu grindină au făcut ravagii și în sectorul agricol. Sute de hectare de culturi agricole, livezi, dar și vii au fost afectate în localitățile Napadova, Mărculești, Alexandrovca, Izvoare, Frumușica și Ghindești.

Comisiile pentru situații excepționale lucrează în teritoriu pentru stabilirea prejudiciilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării