8 octombrie, 11:37
327
1
Stoianoglo: Grup de urmărire penală în cazul polițistului răpit
8 octombrie, 11:37
327
1

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a dispus crearea unui grup de urmărire penală în cazul polițistului răpit din Camenca.

Foto: știri.md

Despre aceasta a anunțat Procuratura Generală într-un comunicat de presă, transmite Știri.md.

Reieșind din complexitatea acestui caz, astăzi, Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a dispus retragerea din gestiunea Procuraturii raionului Florești a dosarului, inițiat ieri pe faptul "răpirii unei persoane" și "uzurparea de calități oficiale" și transmiterea pentru continuarea urmăririi penale Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

In aceeași ordine de idei, Procurorul General a dispus formarea unui grup complex de urmărire penală în care, pe lângă procurori specializați, au fost incluși și procurori din cadrul Procuraturii din Florești, ofițeri de urmărire penală din cadrul DGUP al MAI, ofițeri de investigații din cadrul INI al MAI și ofițeri de investigații din cadrul SIS care urmează să asigure o anchetă eficientă pe acest caz în vederea identificării, reținerii și tragerii la răspundere a persoanelor vinovate.

Amintim că, pentru aceste acțiuni legislația Republicii Moldova prevede închisoare de până la 10 ani'', se arată în comunicat.

Știri.md amintește că un ofițer din cadrul Inspectoratului de Poliție Florești a fost răpit din curtea casei, situată în orașul Camenca, regiunea transnistreană.

Totodată, Procuratura raionului Florești a inițiat astăzi o cauză penală pe faptul răpirii unei persoane și uzurpare de calități oficiale de către angajaţii structurilor de forţă ale autoproclamatei RMN.

Ulterior, Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a anunțat că i-a identificat pe angajații forțelor de securitate de la Tiraspol care în dimineața de miercuri, 7 octombrie, au participat la răpirea ofițerului de poliție.

Astăzi a devenit cunoscut faptul că Tiraspulul a mai răpit un cetățean din Camenca.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter