main logo
277

Start campaniei de prevenire a incendiilor. Recomandările pompierilor

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a demarat Campania de prevenire a incendiilor în sectorul locativ în perioada rece a anului.

Start campaniei de prevenire a incendiilor. Recomandările pompierilorFoto: dse.md

Astfel, pe parcursul zilei de astăzi, 27 octombrie, salvatorii au vizitat mai multe gospodării din localitatea Băcioi, unde le-au vorbit oamenilor despre necesitatea respectării regulilor antiincendiare, transmite Știri.md.

Pentru evitarea incendiilor și intoxicațiilor cu monoxid de carbon pompierii îndeamnă oamenii să verifice și să curețe sobele în mod corespunzător înainte de începerea sezonului rece.

Totodată. este indicat ca persoanele să nu aprindă focul în sobe cu lichide ușor inflamabile, dar și să îndepărteze lucrurile combustibile și ușor inflamabile din preajma instalațiilor de încălzit.

La fel, cetățenii sunt rugați să stingă focul din sobă pe parcursul nopții pentru a evita incendiile și intoxicațiile, iar pentru siguranța minorilor, maturii sunt rugați să nu lase copiii nesupravegheați în casă cu focul aprins în sobă.

Potrivit IGSU de la începutul anului 2020 au fost înregistrate 132 incendii care au la bază nerespectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor și utilizarea necorespunzătoare a sobelor și a coșurilor de fum, iar în perioada lunilor septembrie-octombrie 14 persoane au suferit intoxicații cu monoxid de carbon.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării