main logo
871

Starea minorului de la Ivancea, înjunghiat acum 2 zile de propria mamă

Băiatul de 10 ani din satul Ivancea, raionul Orhei, înjunghiat acum două zile de propria mamă a fost operat şi se află în afara oricărui pericol.

Starea minorului de la Ivancea, înjunghiat acum 2 zile de propria mamăStarea minorului de la Ivancea, înjunghiat acum 2 zile de propria mamă

Oamenii legii au anunţat că au reţinut pentru 72 de ore femeia, însă nu ştiu ce vor decide judecătorii, deoarece aceasta are probleme de sănătate mintală, transmite Știri.md cu referire la Prime.md.

Băiatul a ajuns în stare gravă la spitalul din Orhei cu plăgi la picioare şi în regiunea abdomenului. 

„A fost supus tratamentului operator. La moment copilul se află în secţia de reanimare, iar starea acestuia este de gravitate medie. La moment viaţa copilului nu este în pericol", a spus directorul Spitalului Raional Orhei, Andrei Stratulat.

Potrivit poliţiei, tragedia s-a produs în timp ce copilul mânca împreună cu mama şi bunica sa. Bunica băiatului povesteşte că la un moment dat acesta s-a sculat de la masă pentru a merge la joacă, însă mamei nu i-a plăcut acest fapt şi l-a înjunghiat chiar în faţa bunicii. 

Chiar dacă mama băiatului are probleme mintale şi este la evidenţa psihiatrului, bunica băiatului spune că de vină ar fi copilul, care după părerea ei era neascultător.

„Fugea prin tot satul. Venea şi se ascundea în pod în fân acolo. A fost şi a furat cheile de aici de la Muzeu şi fata a răbufnit. Deja nu mai putea. Ea a fost normală, dar iată şi pe matale să te enerveze de dimineaţă până seara şi să fugă aşa şi mata o să faci lucrul acesta", a afirmat bunica băiatului.

Femeia spune că autorităţile ştiau că fiica ei avea probleme de sănătate mintală, însă nu au întreprins nimic. Vecinii confirmă faptul că femeia avea deseori un comportament neadecvat. Aceasta îşi încuia copiii în coteţ împreună cu iepurii şi găinile.

În acest caz a fost deschisă o cauză penală pentru violenţă în familie. 

„La moment femeia de 30 de ani este reţinută pentru 72 de ore. De către organele de urmărire penală sunt acumulate probe ca în continuare să fie transmis organului competent de a lua o decizie în privinţa femeii", a precizat ofiţerul de presă IP Orhei, Diana Maxim.

Cazul este investigat de procurorii din Orhei, iar dacă va fi găsită vinovată mama băiatului riscă până la 15 ani de puşcărie. Nu se cunoaşte deocamdată dacă femeia îşi va ispăşi pedeapsa.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării