main logo
321

Specialiştii ANSP au confirmat două cazuri noi de rujeolă

Specialiştii de la Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) au confirmat încă două cazuri noi de rujeolă, la un copil de 3 ani, din Ocniţa şi la un bărbat de 25 ani din Briceni.

Specialiştii ANSP au confirmat două cazuri noi de rujeolăSpecialiştii ANSP au confirmat două cazuri noi de rujeolă

În total, în țară numărul cazurilor confirmate a ajuns la 346, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Solicitată de agenție, șefa Serviciului informare și comunicare al ANSP, Olesea Croitor, a precizat că minorul care s-a îmbolnăvit la Ocniţa nu a fost vaccinat, iar bărbatul din Briceni s-a întors recent din Ucraina.

Conform datelor ANSP, în anul trecut, în Republica Moldova s-au înregistrat 341 de cazuri confirmate de rujeolă. O creștere semnificativă a numărului de îmbolnăviri a fost atestată în luna august, fiind înregistrate 239 de cazuri confirmate. 

Medicii epidemiologi reamintesc populaţiei că rujeola este o maladie extrem de contagioasă şi se răspândește rapid. Primul semn al infecţiei este febra înaltă, care se menține 1-7 zile. Erupţiile generalizate apar după 3-4 zile de la debutul febrei. Pneumonia este cauza cea mai frecventă de deces în rujeolă.

Rujeola poate fi prevenită doar prin vaccinare. În R. Moldova, vaccinarea este efectuată cu vaccin combinat contra rujeolei, oreionului şi a rubeolei (ROR), la vârstele de un an, 6-7 ani, 14-15 ani. Vaccinarea este gratuită pentru toate persoanele eligibile.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării