882
1
Spargere misterioasă la Edineț: Hoții au furat circa 204.000 de lei dintr-un safeu
882
1

Furt de proporții deosebit de mari în orașul Edineț. Hoții au pătruns în interiorul unui schimb valutar de unde au sustras lei moldovenești, euro și dolari.

Cazul a avut loc în noaptea de 8 spre 9 mai, iar poliția a fost alertată de o femeie în vârstă de 50 de ani, transmite Știri.md.

Veniți la fața locului, oamenii legii au stabilit că o familie din Edineț dispune de două oficii și anume oficiul laboratorului "MedExpert" și oficiul schimbului valutar "Nord Dav" în care ar fi pătruns noaptea câțiva necunoscuți de unde au furat o sumă considerabilă de bani. 

Contactat de Știri.md, ofițerul de presă Svetlana Talpă a declarat că suspecții, prin forțarea ușii de la intrare, au pătruns în oficiul laboratorului "MedExpert", unde prin spargerea peretelui care desparte cele două oficii, confecționat din gips și prin deteriorarea safeului metalic, amplasat în oficiul casei de schimb valutar, cu ajutorul unui burghiu electric au sustras pe ascuns 186.453 de lei, 300 de dolari și 595 de euro, 

Pagubă materială în valoare totală de 203.685 de lei.

Potrivit poliției, sediul Oficiului de schimb valutar dispune de camere de supraveghere video și semnalizare autonomă, însă în momentul comiterii furtului semnalizarea nu a funcționat, deoarece spargerea a avut loc din exterior, adică din oficiul "MedExpert" care nu dispune de semnalizare.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală.

Actualmente, se petrec acțiuni de urmărire penală pentru identificarea și depistarea făptuitorilor.

Citește și
article image
BNS: Industria din R. Moldova a înregistrat o creștere în...
0
78
article image
500 de beneficiari ai mecanismului 2% îşi vor primi banii...
0
111
article image
Tragedie la Hâncești: Doi copii, orfani după ce mama lor...
0
9423
article image
Ambuteiaj la Botanica: Două mașini s-au ciocnit. Primele...
0
503