1077
0
Spălare de bani prin comercializarea metalelor feroase. Grup infracțional, deconspirat
1077
0

Un grup infracțional, suspectat de organizarea unei scheme de spălare de bani în proporții deosebit de mari, a fost documentat de oamenii legii.

Foto: politia.md

Potrivit poliței, suspecții colectau, păstrau, prelucrau, comercializau, precum şi exportau resturilor şi deşeurilor de metale feroase şi neferoase, transmite Știri.md

În urma investigațiilor efectuate de angajații Direcției Investigare Fraude Economice a Inspectoratului Național de Investigații,  Serviciul Protecție Internă și Anticorupție a MAI, sub conducerea Procuraturii Generale, s-a stabilit că în perioada 2017 - iulie 2019, mai multe persoane au pus în funcțiune un sistem fraudulos de tăinuire a originii şi legalizării metalelor de o provenienţă dubioasă, prin camuflarea preţului de livrare și achiziţie, fapt ce a generat obținerea unor venituri ilicite în proporţii deosebit de mari.

Drept urmare, pe 9 septembrie, ofițerii Inspectoratului Național de Investigații și SPIA a MAI, au efectuat 14 percheziții la domiciliile și entitățile economice pe care le gestionau. 

Astfel, au fost depistate și ridicate documente pe marginea unor tranzacții dubioase, agende, telefoane mobile și suporturi electronice care au importanță pentru organul de urmărire penală.

În acest caz a fost inițiată cauze penale pentru „spălarea banilor în proporții deosebit de mari” și „folosirea documentelor oficiale false”. 

Bănuiții riscă închisoare de la 5 la 10 ani, cu amendă aplicată persoanei juridice de la 650.000 la 800.000 de lei sau cu lichidarea acesteia.

Cercetările pe acest caz continuă.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter