main logo
2231

Sora omului de afaceri Veaceslav Platon, arestată la Moscova

Tribunalul de la Moscova a arestat-o pe Elena Platon, sora omului de afaceri Veaceslav Platon, care este considerat de către organele de drept ca fiind unul dintre organizatorii așa-numitei scheme moldovenești de retragere a banilor de la băncile ruse din străinătate.

Sora omului de afaceri Veaceslav Platon, arestată la MoscovaFoto: kommersant.ru

Vorbim despre zeci de miliarde de dolari, în primul rând sub forma unor datorii bancare fictive. Ancheta se desfășoară în paralel în Rusia și în Moldova, transmite Știri.md

Potrivit publicației Kommersant, Elena Platon este învinuită conform Art. 210, partea a 2-a (participarea la o grupare criminală organizată) și partea a 3-a din Art. 193.1 din Codul Penal al Federației Ruse (tranzacții valutare care implică transferul de fonduri în valută străină sau valută rusească în conturi nerezidente folosind documente falsificate). 

Anchetatorii consideră că Elena Platon, sora omului de afaceri Veaceslav Platon, ar fi putut participa la frauda bancară.

În mai 2017, Platon a fost condamnat la 18 ani de închisoare într-un caz care implică retragerea banilor de la Banca de Economii, găsit vinovat de fraudă și spălare de bani lîn proporții deosebit de mari.

Ulterior, el a mai primit încă 12 ani pentru fraudă bancară.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării