main logo
29215

Soldat din Chișinău, bătut până la sânge în cazarmă. Reacția lui Eugen Sturza

Un soldat în termen ar fi fost bătut până la sânge în cazarmă.

Soldat din Chișinău, bătut până la sânge în cazarmă. Reacția lui SturzaColaj: Stiri.md

Cazul ar fi avut loc recent la Brigada nr. 2 Infanterie Motorizată „Ștefan cel Mare”, transmite Știri.md.

"Brigada nr.2 Ștefan cel Mare! Soldați bătuți rău! Crețu Rodion am înțeles că este rege și își poate permite așa ceva!!! Dacă cineva din lista de prieteni are pe cineva să eticheteze din organele competente, vă rog să o faceți! Procuratura să se autosesizeze!!!", a scris Silvia Baziuc pe o rețea de socializare.

Femeia a publicat și câteva poze cu rănile pe care le-ar avea militarul în termen în urma loviturilor.

Reprezentanții Ministerului Apărării au declarat pentru Știri.md că Ministerul Apărării s-a autosesizat cu privire la acest caz.

În acest sens, ministrul Apărării Eugen Sturza a dispus crearea unei comisii de anchetă care va analiza minuţios cele întâmplate pentru elucidarea tuturor circumstanţelor în care s-a produs incidentul. 

"Cei vinovaţi vor fi sancţionaţi conform legislaţiei în vigoare. Disciplina militară este o prioritate în Armata Naţională, iar cazurile de relaţii neregulamentare nu sunt tolerate, deoarece lezează onoarea şi demnitatea instituţiei de apărare şi a întregului personal militar şi civil", se arată într-un comunicat emis de Ministerul Apărării.

Și Eugen Sturza a scris pe pagina sa de Facebook că toți cei care vor fi găsiți vinovați vor fi sancționați dur.

"Cazul de relație neregulamentară a avut loc sâmbătă. Făptașul este izolat. Urmează arestul și trimiterea dosarului în Procuratură. Inspecția militară și poliția militară investighează în detalii cazul și toți cei care vor fi găsiți vinovați vor fi sancționați dur, inclusiv cu scoatere din funcții și dosare. Am spus-o de la început că nu voi tolera astfel de atitudine față de militari.
O spun ferm și acum: urmează demisii și nu doar", a scris Eugen Sturza.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării