main logo
852

Șoferii microbuzelor din Capitală, amendați. Ce nereguli a depistat ANTA

Poliția Capitalei de comun cu angajații ANTA au descins verificări specializate la stațiile terminus ale microbuzelor de rută.

Șoferii microbuzelor din Capitală, amendați. Ce nereguli a depistat ANTAȘoferii microbuzelor din Capitală, amendați. Ce nereguli a depistat ANTA

În acest context, la 52 de unități de transport au fost controlate actele obligatorii de conducere și echipamentul necesar pentru dotarea mașinii, transmite Știri.md

În rezultat, poliţiştii au depistat încălcări ale legislaţiei admise de către şoferi, cum ar fi defecte tehnice în sistemul de frânare sau în mecanismul de direcţie, în dispozitivele de iluminare ori de semnalizare, exploatarea vehiculelor reutilate fără autorizaţia de rigoare, lipsa echipamentului necesar pentru dotarea mașinii (stingătoare, trusă medicală, vesta reflectorizantă), banchete deteriorate.

Astfel, oamenii legii au întocmit 18 procese-verbale șoferilor cu aplicarea amenzilor de la 600 la 1.200 de lei și 3 puncte de penalizare.

Totodată, trei unități de transport au rămas fără plăcuțele de înmatriculare și nu le-a fost admisă ieșirea la rută până la înlăturarea neajunsurilor depistate, iar administratorilor le-au fost înmânate prescripții pentru admiterea în circulație a vehiculelor a căror stare tehnică nu corespunde normelor tehnice.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării