main logo
552

Șofer de microbuz, filmat cum își pune viața în pericol pe calea ferată

Unii șoferi uită de responsabilitate și de regulile de circulație după ce urcă la volan. Este și cazul acestui șofer de microbuz care a fost filmat cum încalcă regulile de trecere a liniei de cale ferată.

Șofer de microbuz, filmat cum își pune viața în pericol pe calea ferată

Conducătorul microbuzului a fost surprins cum vrea să traverseze calea ferată, chiar dacă se apropia tenul, iar bariera era coborâtă, transmite Știri.md cu referire la Echipa.md.

Acesta ignoră sunetul acustic, trece peste linia continuă, intră pe contrasens și își continua deplasarea cu intenția să traverseze linia de calea ferată. 

S-a întâmplat în orașul Basarabeasca, în seara de 23 aprilie, în jurul orei 17:55. Imaginile au fost postate pe internet, iar internauții s-au arătat indignați de acțiunile șoferului de microbuz. Nu se cunoaște dacă în acel moment în vehicul se aflau pasageri și nici dacă poliția a fost sesizată. 

Potrivit RCR, dacă barierele sunt coborâte sau în curs de coborâre, conducătorul trebuie să oprească în faţa semaforului sau, dacă acesta lipsește, trebuie să fie nu mai aproape de 5 m de barieră.

Dacă șoferul încalcă regulile de traversare a liniei de cale ferată acesta riscă o amendă de până la 3.700 de lei sau arest contravenţional pe un termen de 15 zile, în toate cazurile cu privarea de dreptul de a conduce vehicule pe un termen de un an.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării