main logo
5009

Șeful Vămii Cahul, reținut într-un dosar de contrabandă cu țigări

Șeful Postului vamal Cahul de la frontiera cu România a fost reţinut, astăzi, în urma unor percheziții, de către Serviciul protecție internă și anticorupție (SPIA) al Ministerului Afacerilor Interne şi procurorii raionului Cahul.

Șeful Vămii Cahul, reținut într-un dosar de contrabandă cu țigăriFoto: mai.gov.md

Potrivit MAI, acesta este reținut într-un dosar de contrabandă cu țigări, transmite Știri.md. 

Cauza penală a fost pornită ca urmare a stabilirii de către Direcția Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) din România a existenței unui grup infracțional organizat, specializat pe introducerea și valorificarea pe teritoriul României în mod ilegal a unor cantități importante de produse de tutun.

Astfel, s-a stabilit faptul că, în perioada februarie 2019 - mai 2019, membrii grupului au introdus în mod ilegal, din Republica Moldova în România, prin sustragerea de la controlul vamal, 116.360 pachete de ţigări fără timbru de acciz sau cu timbru de acciz emis de Republica Moldova, în valoare de peste 1.163.600 lei.

Pe acest caz a fost inițiat un dosar penal în cadrul căruia sunt întreprinse acțiuni investigative în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și atragerii acestora la răspundere conform legislației în vigoare. 

Știri.md amintește că Dumitru Diacov a spus în debutul ședinței Parlamentului că soțul deputatei PDM Elena Bacalu, Vasile Bacalu, a fost reținut.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării