4456
0
Șeful Vămii Cahul, reținut într-un dosar de contrabandă cu țigări
4456
0

Șeful Postului vamal Cahul de la frontiera cu România a fost reţinut, astăzi, în urma unor percheziții, de către Serviciul protecție internă și anticorupție (SPIA) al Ministerului Afacerilor Interne şi procurorii raionului Cahul.

Foto: mai.gov.md

Potrivit MAI, acesta este reținut într-un dosar de contrabandă cu țigări, transmite Știri.md. 

Cauza penală a fost pornită ca urmare a stabilirii de către Direcția Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) din România a existenței unui grup infracțional organizat, specializat pe introducerea și valorificarea pe teritoriul României în mod ilegal a unor cantități importante de produse de tutun.

Astfel, s-a stabilit faptul că, în perioada februarie 2019 - mai 2019, membrii grupului au introdus în mod ilegal, din Republica Moldova în România, prin sustragerea de la controlul vamal, 116.360 pachete de ţigări fără timbru de acciz sau cu timbru de acciz emis de Republica Moldova, în valoare de peste 1.163.600 lei.

Pe acest caz a fost inițiat un dosar penal în cadrul căruia sunt întreprinse acțiuni investigative în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și atragerii acestora la răspundere conform legislației în vigoare. 

Știri.md amintește că Dumitru Diacov a spus în debutul ședinței Parlamentului că soțul deputatei PDM Elena Bacalu, Vasile Bacalu, a fost reținut.

Citește și
article image
Percheziții la Aeroport, Avia Invest și Vladimir Cebotari
0
3042
article image
Iurii Topală, șeful Căilor Ferate din Moldova, și-a dat...
1
402
article image
Grozavu, escortat la Procuratură: Dosarele în care a fost...
3
975
article image
Decis: Reghina Apostolova a fost plasată sub control...
2
1188