main logo
4012

Șeful CSJ, Ion Druță, a fost reținut și plasat în izolatorul CNA

Ion Druță, președintelui Curții Supreme de Justiție, a fost reținut pentru 72 de ore de către procurorii anticorupție, în urma audierii acestuia, în temeiul depistării în cadrul perchezițiilor biroului și domiciliului acestuia a obiectelor de natură să confirme bănuiala rezonabilă privind comiterea faptei de îmbogățire ilicită.

Șeful CSJ, Ion Druță, a fost reținut și plasat în izolatorul CNA

Anunțul a fost făcut de Procuratura Generală, transmite Știri.md.

Totodată, măsura de reținere a bănuitului se impune ținând cont de faptul că acesta, profitând de statutul său, ar putea influența alte persoane care urmează a fi audiate în cadrul urmăririi penale. 

Precizăm că, deși judecătorul Ion Druță și-a depus demisia din funcția de Președintele al Curții Supreme de Justiție, aceasta încă nu i-a fost acceptată de către Consiliul Superior al Magistraturii.

Știri.md amintește că, ieri, 1 octombrie, Ion Druță a depus la Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) cererea de demisie din funcția de președinte al Curții Supreme de Justiție (CSJ).

La finele săptămânii trecute, procurorii anticorupție au făcut percheziții acasă la președintele CSJ. Acesta are statut de bănuit într-un dosar intentat pe faptul „îmbogățirii ilicite”.

Dacă judecătorul va fi găsit vinovat de fapta incriminată, riscă o amendă în mărime de până la 500.000 de lei sau închisoare de până la 15 ani. 

În ambele cazuri, acesta ar fi privat de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe un termen de la 10 la 15 ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării