main logo
626

Șef INI, judecat: Ar fi cerut 200.000 de lei mită de la un afacerist

Un șef de la Inspectoratul Naţional de Investigaţii (INI) va fi judecat pentru trafic de influență. Dosarul a fost finalizat și transmis în judecată. El este cercetat în dosarul de estorcare a 200.000 de euro de la un om de afaceri.

Șef INI, judecat: Ar fi cerut 200.000 de lei mităA cerut mită de 200.000 de lei. Un șef de INI va fi judecat

Potrivit procurorilor, suspectul a cerut 200.000 de lei de la un agent economic, firma căruia figura într-un dosar de evaziune fiscală. În schimbul sumei, șeful a promis că va influența ofițerii de investigație și procurorii din cadrul oficiului Ciocana să elibereze administratorii agentului economic și să claseze dosarul.

După primirea unei părţi din sumă, procurorii și poliţiştii au „aranjat” eliberarea oamenilor de afaceri din arest preventiv sub control judiciar. Totodată, oamenii legii le-au recomandat celor trei afaceriști să recunoască vina, urmând ca faptele lor să fie recalificate din „evaziune fiscală”, în „fals în acte”.

În cadrul urmăririi penale, procurorul a înaintat către Inspectoratul General de Poliție un demers de suspendare din funcție a inculpatului. Până în prezent, o decizie în acest sens încă nu a fost luată.

Omul legii și-a recunoscut pe deplin vinovăția și a încheiat cu procurorul un acord de recunoaștere, fapt ce a permis separarea cauzei din dosarul de bază și expedierea acestuia în instanța de judecată.

În prezent, suspectul se află sub control judiciar.

Bănuitul riscă o amendă de la 100.000 până la 150.000 de lei sau închisoare de până la cinci ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării