17 noi, 2019 11:39
826
0
Sechestru de 500 mln. de ruble, pe bunurile moldovencei acuzate de spionaj la Moscova
17 noi, 2019 11:39
826
0

Judecătoria Lefortovo din Moscova a emis o hotărâre prin care a fost aplicat sechestru în valoare de 451 de milioane de ruble pe bunurile fostei membre a conducerii companiei „Inter RAO", Carina Țurcan, moldoveanca acuzată de spionaj, în favoarea României, transmite Tass.ru.

Foto: blacknews.ro

Sursa citată mai menționează că banii pe care a fost pus sechestru au fost extrași de la domiciliul acuzatei și din safeurile individuale.

Anterior, aceeași instanță a dat curs a trei demersuri depuse de Serviciul Federal de Securitate prin care s-a solicitat aplicarea sechestrului pe trei conturi bancare ce aparțin Carinei Țurcan, unde s-au aflat peste 500 de milioane de ruble, transmite Știri.md cu referie la Unimedia

În acest sens, în cazul Carinei Țurcan, moldoveanca acuzată de spionaj la Moscova, a fost aplicat sechestru pe circa un miliard de ruble.

Carina Ţurcan, originară din Republica Moldova şi fostă membră a Consiliului de administraţie al companiei ruse Inter RAO, a fost arestată pe 15 iunie în Federaţia Rusă sub acuzaţia de spionaj în favoarea României şi riscă până la 20 de ani de închisoare.

Serviciul Federal de Securitate al Federaţiei Ruse o suspectează că ar fi transmis informaţii cu caracter confidenţial serviciilor speciale din România.

Potrivit datelor anchetei la care face referire Sputniknews, în aprilie 2015 Carina Ţurcan a obţinut versiunea electronică a proiectului unui document elaborat de Ministerul rus al Energeticii privind unele aspecte ale activităţii unor companii pe plan internaţional. Potrivit acuzării, în septembrie 2015 ea a transmis acest document unui serviciu de informaţii din Republica Moldova.

Conform fişei sale biografice prezentate de presa rusă, Carina Ţurcan are 43 de ani, este absolventă a Universităţii Libere Internaţionale din Moldova (ULIM) şi a Consorţiului Spaniol de Universităţi IUP (MBA). A fost membră a Consiliului de administraţie al Inter RAO din 2012, iar anterior a condus diviziunea “Moldova, Ucraina, România″ din cadrul acestei societăţi.

Iniţial a fost anunţat că ea deţine cetăţeniile română, rusă şi moldovenească, însă potrivit Serviciului de Presă al Ministerului de Interne al Republicii Moldova, Carina Ţurcan nu mai este cetăţean al republicii din 2016.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter