main logo
1089

Schema prin care erau vândute droguri de 3 milioane de lei în Capitală

15 membrii ai unui grup criminal, care au pus în aplicare o schemă de comercializare a drogurilor pe teritoriul Capitalei, au fost reținuți de oamenii legii.

Schema prin care erau vândute droguri de 3 milioane de lei în CapitalăSchema prin care erau vândute droguri de 3 milioane de lei în Capitală

Activitatea lor a fost urmărită de Poliția Capitalei timp de 2 luni, transmite Știri.md

În această perioadă, forţele de ordine au stabilit că, fiecare dintre membrii grupului criminal avea scopul şi rolul său bine determinat la realizarea drogurilor. Astfel administratorii magazinelor online repartizau rolurile în importul și distribuția substanțelor narcotice. 

Trei dintre membri se ocupau de administrarea magazinelor, 3 administratori coordonatori, 2 curieri care prin contrabandă importau drogurile din Ucraina și ceilalți nemijlocit ambalau și distribuiau stupefiantele pe teritoriul Capitalei.

Prin intermediul reţelelor online, potenţialul client solicita doza necesară de droguri, printr-un mesaj remis în aplicaţia Telegram, un chat închis. Administratorii, primind dovada de plată (copia cecului din terminal pe portmoneul QIWI), expediau locația și descrierea corespunzătoare pentru ca aceștia să poată ridica drogurile.

Drogurile erau ascunse în spații cu acces public, la rădăcina copacilor, sub bordure, pietre și alte locații, astfel încât vânzătorul și cumpărătorii nu se vedeau.

În rezultatul a 25 de percheziții efectuate de polițiști și procurori la domiciliile și în automobilele figuranților au fost depistate și ridicate circa 3 kg de substanțe narcotice de tip PVP, carduri bancare pe numele diferitor persoane, mijloace bănești în sumă circa de 70.000 de lei, cântare electronice, instrumente și obiecte pentru împachetarea drogurilor, tehnică de calcul.

Valoarea drogurilor ridicate de forțele de ordine constituie circa 3 milioane de lei.

14 învinuiți au fost arestați pentru un termen de 30 de zile, iar unul care s-a dovedit a fi minor este cercetat în stare de libertate. Toți riscă închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării