719
0
Schema prin care câțiva moldoveni organizau migrație ilegală în Israel
719
0

Două persoane fizice și alte două juridice, care fac parte dintr-un grup criminal organizat creat pentru comiterea infracțiunii de organizarea migrației ilegale și-au primit pedepsele în instanță.

Foto: Știri.md

Conform materialelor cauzei, inculpații, pe parcursul anilor 2015-2017, urmărind scopul obținerii profitului, acționând prin participație sub forma grupului criminal organizat, distribuind preventiv rolurile fiecăruia, au întreprins acțiuni în vederea organizării intrării și șederii ilegale în statul Israel a cetățenilor Republicii Moldova, transmite Știri.md

În acest scop, inculpații s-au întâlnit cu potențialii imigranți, cărora le-au explicat condițiile contractuale și de muncă în statul Israel, documentele necesare pentru deschiderea vizei de intrare și ședere în Israel și remunerația ilicită în sumă de aproximativ 7.000 dolari pentru persoană, care urma a fi achitată acestora.

Ulterior, membrii grupului criminal organizat, urmărind scopul infracțional, au primit de la mai mulți cetățeni ai R. Moldova un set de documente, totodată, asumându-și angajamentul de a perfecta actele obligatorii pentru deschiderea vizei de muncă in Israel.

Astfel, au organizat falsificarea certificatelor care atestă absolvirea cursurilor specializate de îngrijire a bătrânilor, comisiile medicale care atestă starea sănătății imigranților, iar ulterior le-au organizat transportarea la Consulatul statului Israel din orașul Kiev, Ucraina, dându-le instrucțiuni cu privire la circumstanțele care urmau să le comunice în cadrul interviului la Consulat. 

Inculpații au recunoscut acuzarea înaintată, iar instanța de judecată le-a stabilit o pedeapsă sub formă de amendă în sumă de 500.000 de lei.

Totodată, inculpații au fost privați de dreptul de a exercita activități legate de turism și de prestarea serviciilor în domeniul angajării în câmpul muncii peste hotarele Republicii Moldova pe un termen de 4 ani.

La fel, prin sentință s-a dispus a confisca în mod solidar de la inculpați, cu trecerea forțată și gratuită în proprietatea statului, a sumei de 71.340 dolari cu titlu de mijloace bănești obținute din activitatea infracțională.

Citește și
article image
O bancă din Moldova cere peste jumătate de milion de lei...
0
280
article image
Guvernul planifică să taie sumele alocate pentru reparația...
0
163