29 iunie, 08:46
819
1
Scandal la OrheiLand. Reacția IGP: Nu dispune de autorizație sanitară
29 iunie, 08:46
819
1

Deși încă pericolul de infectare cu coronavirus nu a trecut, autoritățile au permis unor agenți economici să-și reactiveze afacerile, dar cu unele excepții.

Foto: facebook/ Poliția Republicii Moldova

O excepție de acest fel o fac zonele de agrement, inclusiv parcurile de distracții pentru copii, transmite Știri.md.

Astfel, în cele din urmă, nemulțumiți de decizia Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, cei de la parcul de distracții "Orhei Land" din orașul Orhei au decis să se redeschidă.

Oamenii legii imediat au intervenit la fața locului pentru a le explica oamenilor care au ales să meargă cu copiii în parc, despre riscurile la care se supun, iar în locul acesta s-au ales cu un scandal la care s-au alăturat și deputați.

„În pofida restricțiilor impuse de autorități și pe lângă faptul că din 25 mai curent nu dispune de autorizație sanitară de funcționare, parcul de distracții "Orhei Land", din orașul Orhei, și-a continuat activitatea, la 27 iunie, expunând riscului sănătatea publică; acțiuni care contravin legislației Republicii Moldova.

Precizăm faptul că demontarea gardului îi păstrează statutul de parc de distracții și, respectiv, agentul economic este obligat să se conformeze, de rând cu ceilalți antreprenori, restricțiilor impuse de autorități.

Inspectoratul General al Poliției menționează că polițiștii au asistat la toate acțiunile întreprinse de aceștia, monitorizând ordinea publică și securitatea cetățenilor și cere, în continuare, conformare și respectarea gradului de sănătate publică; mai ales că publicul prezent acolo este format preponderent din copii.

Astfel, intervenim cu solicitarea către toți gestionarii/proprietarii/administratorii și nu în ultimul rând către autoritățile publice locale să asigure îngrădirea accesului către spațiile respective, indiferent de forma de acces (liber sau contra plată), pentru a evita aglomerațiile.

În cazul constatării nerespectării măsurilor stabilite de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, poliția va acționa în corespundere cu cadrul normativ și se va conduce de toate pârghiile legale.

Solicităm și cetățenilor să dea dovadă de mai multă responsabilitate, să-și protejeze copiii, să evite spațiile aglomerate, să nu formeze grupuri mai mari de 3 persoane, să păstreze distanța socială, iar dacă spațiul nu le permite atunci neapărat să poarte măști”, se arată în reacția IGP.

Știri.md reamintește că mai mulți cetățeni, dar și politicieni ai Partidului Șor, s-au adunat în fața parcului de distracții "Orhei Land" pentru a nu permite închiderea parcului pentru copii în perioada pandemică.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter