16 septembrie, 10:40
2 051
1
Șantaj cu poze erotice pe Odnoklassniki: Cine sunt bărbații reținuți
16 septembrie, 10:40
2 051
1

Un deținut de 26 de ani, care își ispășește pedeapsa de 5 ani în Penitenciarul nr. 2 „Lipcani” din raionul Briceni, ar fi șantajat mai multe femei după ce iniția conversații cu ele pe rețelele de socializare.

Colaj: știri.md

Prin diverse provocări, acesta le determina pe tinere să-i expedieze fotografii în ipostaze intime, iar pentru ca fotografiile să nu ajungă în spațiul public, suspectul solicita sume de bani, transmite Știri.md.

Mai mult, acesta nu acționa de unul singur, ci avea drept complice un bărbat de 37 de ani din Briceni, care activa în calitate de taximetrist și avea rolul de curier.

Astfel, după un șir de investigații, oamenii legii au stabilit schema prin care suspectul acționa. Acesta deținea ilegal un telefon mobil și, prin platforma de comunicare ”Odnoklasniki”, discuta cu potențialele victime. Deținutul se prezenta sub o altă identitate și că deține o activitate de afaceri, motiv pentru care obținea mai multă încredere de la victimă.

Ulterior, prin înșelăciune obținea fotografii cu caracter intim, după care șantaja femeile că le va plasa în rețelele de socializare, estorcând mijloace bănești.

După ce a căzut în plasa acestui escroc, o tânără de 28 de ani a depus o plângere, la începutul lunii august, prin care a comunicat că a fost constrânsă de o persoană să-i transmită suma de 10.000 de lei, fără a o cunoaște fizic.

Prin urmare, pe 15 septembrie, grupul de urmărire penală a intervenit cu percheziții. De către administrația Penitenciarului nr. 2 „Lipcani” a fost percheziționată celula deținutului, de unde a fost depistat și ridicat telefonul mobil.

La fel, a fost reținut și taximetristul, care a primit banii de la partea vătămată.

Ofițerii de investigație întreprind, în continuare, măsuri pentru a stabili toate persoanele implicate, precum și victimele care au suferit în urma acțiunilor infracționale ale grupului.

Pe acest caz a fost pornită o cauză penală, iar persoanele vinovate riscă închisoare de la 7 la 10 ani, cu amendă de la 92.500 la 117.500 de lei.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter