main logo
630

S-a încurcat în declarații și a prezentat acte false la frontiera de stat

Trei moldoveni au încercat să treacă frontiera, având asupra lor documente false. Incidentele au fost înregistrate în Punctul de Trecere Sculeni, pe sensul de ieșire din țară.

S-a încurcat în declarații și a prezentat acte false la frontierăS-a încurcat în declarații și a prezentat acte false la frontieră

În timp ce prezenta actele pentru autorizarea trecerii frontierei de stat, un conațional s-a încurcat în declarații. El s-a apropiat la linia de control la volanul unui Volkswagen Caddy.

Printre documentele oferite spre examinare tânărul a confundat permisul de conducere fals cu cel original. Interogat, moldoveanul a comunicat că și-a multiplicat documentul prin intermediul unei persoane necunoscute contra sumei de 150 de lei, pentru a-l folosi pe teritoriul altor state în cazul nerespectării regulilor de circulație.

De asemenea, alte două cărți de identitate românești falsificate au fost prezentate benevol Poliției de Frontieră. În acest caz vor fi cercetați penal doi pasageri ai rutei Moldova-Germania. Ei s-au legitimat cu pașapoartele moldovenești valabile. 

Audiați, bărbații au declarat că urmau să se identifice cu ajutorul actelor false pe teritoriul țărilor UE, pentru care au achitat fiecare suma de 200 de euro unor indivizi necunoscuți.

În ambele cazuri actele false au fost ridicate și transmise spre expertiză. Persoanele documentate riscă amendă de până la 32.500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 150 la 200 de ore sau închisoare de până la 2 ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării