main logo
2432

Rusia a lansat bombardamentul: 13 morți, printre care 6 copii

Cel puţin 13 civili, printre care şase copii, şi-au pierdut viaţa miercuri în lovituri aeriene ruseşti asupra provinciei siriene Idlib, primele după un acord încheiat în septembrie între Moscova şi Ankara, a raportat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Rusia a lansat bombardamentul: 13 morți, printre care 6 copii

"În cursul ultimelor 24 de ore, avioanele ruseşti au efectuat zeci de raiduri contra mai multor regiuni din provincia Idlib, printre care oraşul Idlib şi localitatea Saraqeb", a precizat pentru AFP directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane, transmite Știri.md cu referire la realitatea.net.

Loviturile au ucis miercuri "13 civili, printre care şase copii, şi au rănit alte circa 60" de persoane, a adăugat el.

Directorul OSDO a menţionat că "sunt primele lovituri ruseşti asupra provinciei după acordul" ruso-turc încheiat la Soci, în Rusia, la 17 septembrie, şi care a permis să împiedice o ofensivă a armatei siriene contra acestui bastion dominat de jihadiştii din Hayat Tahrir al-Sham (HTS).

Loviturile ruseşti au fost, de asemenea, primele "contra oraşului Idlib de peste un an", a subliniat Abdel Rahmane, precizând că ultimele raiduri aeriene efectuate de Rusia asupra capitalei provinciei au avut loc în februarie 2018.

Loviturile au mai vizat miercuri o închisoare de la periferia oraşului Idlib, provocând "fuga mai multor zeci de prizonieri", potrivit directorului OSDO citat de Agerpres.

Loviturile ruseşti au intervenit după săptămâni de bombardamente ale aviaţiei şi tiruri de artilerie siriene asupra mai multor localităţi din provincia Idlib, mai ales la Khan Shaykhun, care au forţat peste 7.000 de persoane să fugă, din februarie, potrivit Naţiunilor Unite.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării