main logo
1061

Rusia a depistat caviar falsificat provenit din Transnistria

Centrul Naţional pentru Siguranţa Produselor de Acvacultură, aflat în subordinea Rosselhoznadzor, a constatat lipsa ADN-ului de peşte în caviarul de sturioni livrat din regiunea transnistreană a Moldovei.

Rusia a depistat caviar falsificat provenit din TransnistriaRosselhoznadzor a depistat caviar falsificat, provenit din Transnistria.

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la site-ul instituţiei sanitare ruse, au fost efectuate cercetări de laborator pentru a determina prezenţa ADN-ului caracteristic speciilor din familia sturionilor.

În opinia experţilor Centrului, "lipsa ADN-ului de peşte în producţia analizată denotă că icrele de nisetru au fost înlocuite cu imitaţie de icre".

Singura companie din Moldova care are permisiunea de a livra în federaţia Rusă peşte şi produse din peşte, inclusive icre de nisetru, este "Aquatir", care activează în regiunea transnistreană şi este parte a holdingului "Sheriff". 

În 2015, Rosselhoznadzor a permis companiei "Aquatir" să livreze în Rusia icre de sturioni, congelate sau conservate. Compania se ocupă cu cultivarea speciilor de sturioni în rezervoare artificiale închise în Tiraspol, cu producerea de caviar, cu prelucrarea industrială şi comercializarea produselor din peşte.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării