main logo
679

Rezultatul investigațiilor: Ce a cauzat intoxicația elevilor din Tohatin

Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) a făcut publice rezultatele investigațiilor efectuate după ce zece elevi de la un gimnaziu din comuna Tohatin au fost internați în spital cu semne de intoxicație alimentară.

Rezultatul investigațiilor: Ce a cauzat intoxicația elevilor din TohatinRezultatul investigațiilor: Ce a cauzat intoxicația elevilor din Tohatin

Potrivit ANSP, la investigarea probelor biologice de la copiii care au fost afectaţi, s-a identificat infecția cu norovirusuri, care a și fost cauza îmbolnăvirilor, transmite Știri.md cu referire la ZdG.md

Norovirusurile sunt un grup de virusuri foarte contagioși care cauzează vome și diaree. Norovirusurile se transmit fie direct, de la persoană la persoană, pe calea fecalo-orală, sau posibil aerogenă (prin picături), fie indirect, prin alimente contaminate, apă și suprafețe de mediu, ca rezultat al nerespectării măsurilor de igienă, îndeosebi nespălării mâinilor după frecventarea WC.

Într-un comunicat de presă publicat de ANSP, se menționează că au fost prelevate și probe din apa de la blocul alimentar al instituției unde copiii s-au intoxicat. Rezultatele au confirmat prezența coligafilor în apă, acest fapt fiind un indicator sanitar ce denotă o eventuală prezență a unor virusuri în apă.

La 5 martie curent, la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii au fost internați 10 copii, cu vârstele cuprinse între 7-15 ani, cu semne de intoxicație alimentară, 2 dintre ei fiind internați în secția reanimare, starea lor de sănătate fiind gravă, dar stabilă. La internare copii prezentau vomă, diaree, febră și semne de toxico-infecție alimentară. Copii primesc tratament necesar și sunt sub supravegherea medicilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării