main logo
1000

Rezina: Doi bărbați au murit într-un rezervor de colectare a deșeurilor

Un tânăr și un bărbat au murit după ce s-au apucat să curețe rezervorul de colectare a deșeurilor al unei fabrici de uscare a prunelor.

Rezina: Doi bărbați au murit într-un rezervor de colectare a deșeurilorFoto: știri.md

Tragedia a avut loc astăzi, 16 septembrie, în raionul Rezina.

Contactată de Știri.md, ofițerul de presă Elena Băetrău a declarat că victimele s-au dovedit a fi doi bărbați de 24 și 46 de ani.

"La fața locului polițiștii au stabilit că pe teritoriul unei întreprinderi din orașul Rezina, cu genul de activitate uscătorie de prune, un angajat cu vârsta 46 de ani s-a coborât să colecteze cu o căldare resturile rămase după colectarea deșeurilor și, posibil, din cauza vaporilor toxici, formați din descompunerea deșeurilor, s-a intoxicat. Văzând că acesta nu dă de știre, după el s-a coborât să-l ajute un alt bărbat de 24 de ani. Însă, posibil, din aceleași considerente nu a reușit să iasă", ne-a spus Băetrău.

Despre acest fapt a fost anunțat serviciul de urgență 112. Astfel, urmare a activităților demarate, din rezervor au fost scoase cadavrele celor doi bărbați, iar medicii au constatat decesul acestora.

Totodată, s-a stabilit că rezervorul este situat într-o încăpere auxiliară și este destinat pentru acumularea deșeurilor, ca urmare a prelucrării și spălării prunelor. Rezervorul constituie un vas cu o capacitate de 3 m3, situat la o adâncime de 3 metri, în care se pătrunde printr-o cavitate cu ramă și capac din metal, cu diametrul de 1 m. și o scară.

Potrivit oamenilor legii, cauza preventivă a decesului a fost stabilită ca fiind intoxicația, însă cadavrele au fost expediate la SML Orhei pentru a afla exact cauza morții.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării