main logo
1246

Reținere CNA: Un șomer din Căușeni a cerut bani de la o femeie și a dispărut

Un tânăr şomer din Căuşeni a fost reţinut de ofițerii CNA şi procurori într-un dosar de trafic de influenţă.

Reținere CNA: Un șomer a cerut bani de la o femeie și a dispărutFoto: cna.md

El este bănuit că ar fi încercat să convingă o femeie să-i transmită 15.000 de lei pentru a o ajuta să rezolve dosarul în care este cercetat unul din fii ei, transmite Știri.md

Mai exact, tânărul i-ar fi spus denunţătoarei că are cunoscuţi în instituţiile de drept şi că poate asigura aplicarea unei pedepse non-privative de libertate pentru fiul acesteia. Ca să fie mai convingător, acesta a numit mai multe persoane din Procuratura Căuşeni, făcând trimitere la un oarecare procuror „Ghena”.

Potrivit denunţătoarei, acesta nu e primul caz când tânărul îi promite rezolvarea unor dosare, invocând numele unor procurori. Acum doi ani, acesta i-ar fi cerut 3.000 de euro pentru a soluţiona un dosar în care figura un alt fiu al denunţătoarei.  

Băiatul era cercetat pentru corupere activă, iar bănuitul ar fi cerut 3.000 de euro pentru a soluţiona dosarul, făcând trimitere la procurori din Procuratura Anticorupţie. Femeia i-ar fi dat banii, însă fiul acesteia a fost condamnat, iar bănuitul a dispărut cu banii. 

Înţelegând că a fost victima unei escrocherii, femeia a mers la Procuratura Căuşeni în căutarea procurorului la care făcea trimitere bănuitul şi a denunţat faptul estorcării banilor.

La rândul său, procurorul s-a autosesizat, informând Centrul Naţional Anticorupţie, care a pornit o urmărire penală, iar bănuitul a fost reţinut în momentul primirii banilor.

Tânărul şi-a recunoscut vina, menţionând că a uzat de numele unor oamenii ai legii pentru a estorca bani. 

Bărbatul riscă până la 6 ani de închisoare sau amendă penală.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării