main logo
7656

Record de morți: Cine sunt noile 20 de victime ale virusului în Moldova

Încă 20 persoane au decedat în R. Moldova după ce au luptat mai multe zile cu noul tip de coronavirus.

Record de morți: Cine sunt noile 20 de victime ale virusului în Moldova

Despre aceasta anunță Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, transmite Știri.md.

Astfel, numărul total al deceselor în R. Moldova a ajuns la 1.569.

Din numărul toatal al persoanelor răpuse de coronavirus sunt 9 bărbați și 11 femei.

Deces 1550: Bărbat de 60 ani, din mun. Chișinău. Internat la data de 26 septembrie, la SCM „Sf. Treime”. Comorbidități: hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă.

Deces 1551: Femeie de 67 ani, din mun. Chișinău. Internată la data de 09 octombrie, la SCM „Sf. Treime”. Comorbidități: insuficiență cardiacă, pielonefrită cronică.

Deces 1552: Femeie de 76 ani, din Comrat. Internată la data de 05 octombrie, la SR Comrat. Comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune arterială.

Deces 1553: Femeie de 70 ani, din mun. Chișinău. Internată la data de 08 octombrie, la IMU. Comorbidități: insuficiență renală, obezitate, cardiopatie, hipertensiune arterială.

Deces 1554: Femeie de 64 ani, din mun. Chișinău. Internată la data de 03 octombrie, la IMU. Comorbidități: diabet zaharat, insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială.

Deces 1555: Bărbat de 84 ani, din r-nul Călărași. Internat la data de 13 octombrie, la SR Călărași. Comorbidități: insuficiență cardiacă, cardiopatie, infarct miocardic vechi.

Deces 1556: Bărbat de 47 ani, din mun. Bălți. Internat la data de 11 ocotmbrie, la SC Bălți. Comorbidități: obezitate, hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă.

Deces 1557: Femeie de 68 ani, din mun. Bălți. Internată la data de 13 octombrie, la SC Bălți. Comorbidități: hipertensiune arterială.

Deces 1558: Femeie de 82 ani, din mun. Chișinău. Internată la data de 13 octombrie, la IMU. Comorbidități: diabet zaharat, cardiopatie, insuficiență cardiacă.

Deces 1559: Bărbat de 66 ani, din r-nul Glodeni. Internată la data de 05 octombrie, la IMU. Comorbidități: encefalopatie dismetabolică, sindrom confuzional.

Deces 1560: Femeie de 41 ani, din mun. Chișinău. Internată la data de 28 septembrie, la IMU. Comorbidități: limfom, cardiopatie, insuficiență cardiacă, pacreatită cronică.

Deces 1561: Bărbat de 70 ani, din mun. Chișinău. Internat la data de 04 octombrie, la IMU. Comorbidități: sindrom de detresă respiratorie la adult, cord hipertensiv decompensat, hemiplegie pe stânga.

Deces 1562: Bărbat de 80 ani, din r-nul Drochia. Deces la domiciliu, familia a refuzat spitalizarea. Comorbidități: hipertensiune arteriă, AVC, insuficiență cardiacă.

Deces 1563: Femeie de 67 ani, din r-nul Edineț. Internată la data de 22 septembrie, la SR Edineț. Comorbidități: insuficiență cardiacă, sindrom de insuficiență multiplă la organe.

Deces 1564: Bărbat de 80 ani, din r-nul Ocnița. Transferat de la SR Drochia, la SR Ocnița. Comorbidități: hipertensiune arterială.

Deces 1565: Bărbat de 60 ani, din r-nul Dondușeni. Transferat la data de 11 octombrie, de la SR Dondușeni, la Spitalul MSMPS. Comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune arterială.

Deces 1566: Femeie de 59 ani, din r-nul Cimișlia. Internată la data de 01 octombrie, la SR Cimișlia. Comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune arterială, insuficiență renală cronică.

Deces 1567: Bărbat din mun. Chișinău. Internat la data de 14 octombrie, la SCM „Sf. Arh. Mihail”. Comorbidități: insuficiență hepato-celulară, pacreatită cronică, hipertensiune arterială, encefalopatie discirculatorie mixtă.

Deces 1568: Femeie de 52 ani, din r-nul Ocnița. Internată la data de 28 septembrie, la SCR. Comorbidități: polichistoză renală, hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă.

Deces 1569: Cu profund regret, MSMPS anunță decesul dnei Vera Sandu, în vârstă de 57 ani, care activa în calitate de farmacist-diriginte în cadrul Spitalului Raional Hîncești. Aceasta a fost internată la data de 17 octombrie, la Spitalul Clinic Republican. Exprimăm sincere condoleanțe familiei, rudelor și întregului colectiv. Dumnezeu să o odihnească în pace.

Menționăm că pe data de 22 septembrie, pe 14 octombrie și pe 16 octombrieîn R. Moldova a fost înregistrat un număr la fel de mare de persoane decedate. Atunci autoritățile raportau 19 morți în doar 24 de ore.

Menționăm că bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus în R. Moldova a ajuns la 66.652 de cazuri.

Știri.md reamintește că, începând cu 1 octombrie 2020, starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită în regiunile țării în care a fost stabilit gradul de alertă Cod Roșu. Totodată, autoritățile au prezentat restricțiile care rămân în vigoare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării