main logo
3760

Reacție oficială din R. Moldova privind nava cu droguri din Spania

O navă sub pavilionul Republicii Moldova, cu 10.000 de kilograme de hașiș, a fost reținută, acum două zile, de către autoritățile spaniole și se află sub arest în portul Cartagena.

Reacție oficială din R. Moldova privind nava cu droguri din Spania

Prin urmare, Agenția Navală a Republicii Moldova a precizat printr-un comunicat că statul pavilion nu duce răspundere pentru activitatea comercială a armatorilor navelor, transmite Știri.md

Astfel, de infracțiuni sunt comise de echipaj și, în mare parte, fără ca proprietarul să cunoască.

Conform prevederilor tratatelor internaționale din domeniul transportului maritim, în cazul infracțiunilor penale la bordul navelor se aplică jurisdicția și legislația statului riveran, statului port, statului pavilion sau statului a cărui cetățenie o deține echipajul.

În cazul dat, nava se afla în apele teritoriale ale Spaniei și se va aplica legislația acestui stat. Autoritățile Republicii Moldova au acordat informația solicitată autorităților antidrog spaniole.

Având în vedere cele menționate, Agenția Navală a Republicii Moldova a luat decizia de a exclude din Registrul de Stat al Navelor Republicii Moldova nava menționată.

Amintim că o navă sub pavilion moldovenesc a fost oprită în Spania, cu peste 10.000 de kilograme de hașiș la bordul său. Aceasta a fost acostată în largul coastelor Cartagena, iar filarea grupării criminale a durat mai mult de jumătate de an.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării