main logo
1436

Reacția USMF la reținerea studenților bănuiți de trafic de droguri

În urma apariției informațiilor despre reținerea unor studenți străini implicați într-o schemă de trafic cu droguri pe teritoriul R. Moldova, universitatea în care studenții învață a venit cu o reacție.

Reacția USMF la reținerea studenților bănuiți de trafic de droguri

Într-un comunicat de presă publicat de către Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, conducerea universității a declarat că la momentul de față colaborează cu autoritățile pentru a contribui la elucidarea tuturor circumstanţelor, transmite Știri.md.

„Universitatea s-a autosesizat pe cazul dat și conlucrează cu organele de anchetă pentru a contribui la elucidarea tuturor circumstanţelor de comitere a infracţiunilor de către cetățenii străini, studenți ai instituției noastre.

Operațiunea este în plină desfășurare și Universitatea nu poate oferi mai multe detalii decât cele relatate de responsabilii Direcției Antidrog din cadrul Inspectoratului Național de Investigații, pentru a asigura secretul anchetei.

Menționăm că Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” condamnă orice comportament ce contravine normelor morale și legale. 

Conform art. 42, pct. 3 din Carta universitară referitor la drepturile și obligațiile mediciniștilor: „Studenții care nu respectă prevederile actelor normative în vigoare şi/sau ale actelor interne ale Universității sunt pasibili de sancţionare, în funcţie de gravitatea faptei, conform documentelor interne ale Universității, inclusiv prin exmatriculare”.

Astfel, dacă vinovăția studenților USMF „Nicolae Testemițanu” va fi demonstrată, aceștia riscă să fie exmatriculați și să răspundă conform legislației în vigoare pentru acțiunile săvârșite”.

Reamintim că astăzi, 31 octombrie, ofițerii Direcției Antidrog din cadrul Inspectoratului Național de Investigații, de comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale și Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova au întreprins în această dimineață mai multe percheziții la domiciliile unor persoane bănuite de trafic de droguri.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării