main logo
1873

Reacția Institutului Mamei și Copilului la acuzațiile de malpraxis

După ce au fost acuzați de malpraxis, administrația IMSP Institutul Mamei și Copilului vine cu precizări pe marginea cazului lăuzei din raionul Ștefan Vodă, care a născut în cadrul instituției pe data de 3 iunie 2019.

Reacția Institutului Mamei și Copilului la acuzațiile de malpraxisFoto: tv8.md

"Ținându-se cont de particularităţile specifice și complexitatea cazului, pe parcursul lunii iunie curent, acesta s-a aflat sub supravegherea și controlul permanent al administrației instituției, de la nașterea copilului și până la momentul actual cu discutarea în cadrul ședințelor medicale. 

De asemenea, în mod prioritar, în cadrul Instituției a fost instituită imediat celor întâmplate o Comisie și inițiată o anchetă internă în cadrul căreia urmează a fi elucidate toate circumstanțele cazului. Cu informații suplimentare privind rezultatele anchetei inițiate urmează să revenim ulterior", se arată într-un comunicat al instituției, transmite Știri.md

Amintim că familia Andrei și Cristina Gortomolei din satul Cioburciu, raionul Ștefan Vodă, acuză medicii de la Institutul Mamei şi Copilului din Capitală de malpraxis, după ce în urma nașterii, micuțul acestora are puține șanse de a supraviețui.

Potrivit tatălui copilului, în timpul nașterii, starea de sănătate a bebelușului a avut de suferit grav, fiindu-i afectat sistemul nervos, iar în aceste clipe se află în reanimare cu pneumonie severă.

Bărbatul mai spune că medicii nu-i mai dau nicio șansă copilului de a se însănătoși. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării