main logo
1801

Putoare în Chișinău. Două ipoteze de la Cașu: Risc de cancer

Consilierul municipal Ilian Cașu a venit cu două ipoteze privind putoarea din orașul Chișinău, după ce a participat astăzi la ședința Consiliului de Administrație “Apă-Canal”.

Putoare în Chișinău. Două ipoteze de la Cașu: Risc de cancer

"Prima ipoteză: devărsările criminale în sistemul orășenesc de canalizare de către unii agenți economici. O fac la anumite ore (de regulă noaptea) și pute intens în anumite zone ale orașului. Altă ipoteză: ampule cu susbstanțe toxice aruncate de cineva în sistemul de canalizare", a scris Cașu pe o rețea de socializare, transmite Știri.md

Potrivit consilierului municipal, în ambele cazuri s-ar elimină toxine pe care le respirăm, iar din această cauză riscăm să ne îmbolnăvim de cancer. 

"Aici trebuie în regim de urgență să se implice SIS-ul. Chișinăul este atacat de criminali", a specificat Cașu. 

În acest context, consilierul a ținut să subliniez un caz foarte important referitor la putoarea din oraș. 

"Mă abordează un cetățean pe pragul IM “Apă-Canal” din strada Albișoara. În contextul putorii, îmi povestește despre o situație pe care a avut-o în anii de școală. Cineva, dorind să zădărnicească examenul, a înmuiat o cârpă în acetonă și a pus-o la uscat în sala de clasă. Și examenul nu a mai avut loc. În cazul putorii din Chișinău, se pare că cineva chiar vrea să susțină examenul (electoral). Și cât mai bine! Doar că ne omoară pe noi, chișinăuienii", a conchis Ilian Cașu.

Menționăm că la protestul împotriva putorii organizat sâmbătă, 7 septembrie, a fost prezent și vicepreședintele Partidului Nostru, Ilian Cașu.

Știri.md amintește că secretara de Stat la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Iuliana Cantaragiu, susține că mirosul urât care persistă de câteva zile în Chișinău ar proveni de la deversarea în stația de epurare a deșeurilor fabricii Zernoff.

Totodată, circa 3 tone de resturi de la pește au fost depistate în grătarele de la Stația de Epurare.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării