main logo
14475

Șoferii curselor internaționale protestează la vama Leușeni: Vrem să muncim

Mai mulți transportatori au blocat intenționat traficul de la punctul de trecere a frontierei Leușeni.

Șoferii curselor internaționale protestează la vamă: Vrem să muncimColaj: știri.md

Transportatorii susțin că autoritățile ar fi pregătit niște autocare noi și ar vrea să li se ia afacerea din mâinile lor.

Potrivit transportatorilor, autoritățile ar fi înțeles că acest „business” este profitabil și ar vrea să se ocupe de el.

Despre aceasta a menționat un manifestant într-un LIVE difuzat pe pagina de Facebook al Partidului Politic Democrația Acasă.

Contactată de Știri.md, Raisa Novițchi, ofițera de presă a Poliției de Frontieră, ne-a informat că Poliția de Frontieră încearcă să calmeze spiritele, așa încât să fie pornită circulația.

Poliția de Frontieră condamnă ferm aceste acțiuni care au dus la blocarea circulației de la punctul de trecere a frontierei Leușeni și discută cu manifestanții pentru a ajunge la un numitor comun.

Ce ține de „planul autorităților” de care menționează protestatarii, Poliția de Frontieră se abține la vreun comentariu, pentru că nu ține de competența sa.

Puțin mai târziu, un reprezentant ANTA a ieșit în fața manifestanților.

Reprezentantul a chemat transportatorii mâine la ANTA pentru discuții și negocieri, însă șoferii refuză să plece din vamă.

De asemenea, la protestatari a venit și deputatul Platformei DA, Blocul ACUM, Chiril Moțpan.

Totodată, Poliția de Frontieră a explicat situația și într-un comunicat de presă:

„Majoritatea din manifestanți prestează servicii ilegale de transport, activitățile cărora au fost constatate de însăși autoritățile statelor europene, iar acest fapt taxează R.Moldova pe plan internațional.

În acest sens, solicităm persoanelor în cauză de a debloca traseul și de a desfășura protestul în mod pașnic în locuri care nu ar deranja circulația transfrontalieră.

Verificările riguroase sunt efectuate pe partea română, unde reiterăm recomandarea ca înainte de a planifica călătoria să se informeze din surse oficiale despre regulile și restricțiile impuse în perioada de pandemie la intrarea într-un stat UE.

La fel, Poliția de Frontieră susține cu fermitate că nu va admite orice tip de ilegalitate la frontieră, inclusiv trafic ilicit de pasageri și acele acumulări ilicite de taxe.

Pe această linie vom desfășura în continuare mai multe operațiuni de prevenire și combatere acestor criminalități transfrontaliere”, se arată în comunicat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării