937
0
Protest la sediul central al băncii comerciale care a fost ţinta unui jaf
937
0

Protest la sediul central al băncii comerciale a cărei filiale, în noaptea de sâmbătă, a fost ţinta unui atac.

Foto: trmâ

Oamenii, care au avut de suferit în urma jafului, au venit să vadă care este soarta bunurilor, actelor şi banilor, pe care îi păstrau în boxele din camera de păstrare a băncii şi dacă instituţia se va angaja să întoarcă prejudiciul moral şi material cauzat. Reprezentanţii băncii au menţionat că au respectat standardele şi cerinţele de securitate, transmite Știri.md cu referire la Mesager.

Oamenii spun că păstrau în casete banii munciţi de-o viaţă. Ei susţin că vor continua să protesteze şi sunt gata să meargă şi în judecată.

„Tot s-a aflat prin SMS-uri, nici n-au telefonat. Am sărit, am venit la filială, m-am uitat. Am fost la poliţia de Buiucani, am scris declaraţii, au ieşit câţiva reprezentanţi de la bancă şi au spus că totul se va rezolva, dar dacă se va întoarce ceva, ceva, concret nimic”, 

„S-a aflat că toată săptămâna periodic se stingea lumina la bancă şi banca nu a alarmat deloc, din contra au dat voie la oameni să intre cu felinarele la ghişeu”, 

„Vrem să aflăm de la bancă dacă vor despăgubi bunurile furate. Noi stăm la uşa acestei bănci de dimineaţă şi nu am primit niciun răspuns clar”, au declarat clienţii băncii.

Într-un comunicat de presă, reprezentanţii băncii au menţionat că au respectat standardele şi cerinţele de securitate. Instituţia şi-a manifestat deschiderea de cooperare cu structurile de investigaţie şi îşi anunţă disponibilitatea de a prezenta, în continuare informaţiile necesare pentru elucidarea cât mai operativă a cazului. 

Până acum, 25 de oameni au anunţat că au avut de suferit în urma jafului bancar produs sâmbătă noaptea în Capitală. Potrivit poliţiei, suma prejudiciilor depăşeşte 30 de milioane de lei. Făptaşii riscă până la 12 ani de puşcărie.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter