main logo
1718

Protest cu carne crudă de porc la Cahul. Fermieri: Nu ne dau certificate

Scandal la Direcția Raională pentru Siguranța Alimentelor din Cahul, după ce mai mulți agenți economici acuză instituția că nu le oferă certificate veterinare pentru a merge la piață.

Protest cu carne de porc aruncată pe jos, filmat la CahulProtest cu carne crudă de porc la Cahul. Fermieri: Nu ne dau certificate

Mai mulți oameni s-au adunat în fața instituției unde au aruncat pe jos, și afară, și înăuntru, bucăți de porc în semn de protest că direcția nu le oferă la timp certificate veterinare pentru a merge să-și vândă produsul la piață, transmite Știri.md cu referire la Protv.md

Potrivit martorilor, această situație se întâmplă la Cahul de mai bine de jumătate de an, de când a fost schimbată direcția instituției, care ar fi venit cu noi reguli, în defavoarea agenților. Oamenii spun că responsabilii au angajat un medic veterinar care nu-și face munca care trebuie să o facă, iar în felul acesta nu primesc actele la timp.

Mai multi agenți economici din raion stau în fața instituției și spun că așteaptă medicul să vadă ce va rezolva. 

Aceștia spun că au așteptat alegerile pentru a vedea o schimbare, dar situația se înrăutățește și mai tare.

Fermierii mai spun că nu sunt tratați în mod egal și că cineva ar primi actele mai repede, iar cineva așteaptă mai multe proceduri, fiind tărăgănat procesul, iar astfel atunci când ajung la piață, nu mai au produsele proaspete, iar carnea își schimbă culoarea.

Cu responsabilii de la Direcția Raională pentru Siguranța Alimentelor din Cahul încă nu am vorbit pentru a avea o reacție.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării