main logo
845

Procurori: Gruparea lui Borman lucra sub acoperirea lui Caramalac

Membrii grupării criminale condusă de Oleg Pruteanu, alias Borman, vindeau droguri în Rusia sub protecţia lui Grigore Caramalac, cunoscut în lumea interlopă cu pseudonimul Bulgaru.

Procurori: Gruparea lui Borman lucra sub acoperirea lui CaramalacProcurori: Gruparea lui Borman lucra sub acoperirea lui Caramalac

În perioada 2010-2016, ei au comercializat 775 de kilograme de hașiș pentru care au obţinut cel puțin 200 de milioane de lei, transmite Știri.md cu referire la Publika.md.

Despre asta au anunţat azi procurorii de la Cauze Speciale şi ofiţerii INI, care susţin că această informație este acum investigată de anchetatorii de la noi și cei din Rusia.

"Activitatea de comercializare pe teritoriul Federației Ruse a substanțelor narcotice era sub acoperire criminală, a autorității criminale bine cunoscute Grigore Caramalac", a spus Gheorghe Cigoreanu, şef de departament din cadrul INI.

Cel puţin 30 de membri ai grupării criminale a lui Borman au fost încătuşaţi în Rusia. Printre ei se numără cetățeni ruși, spanioli, dar și moldoveni, care aveau misiunea de a transporta drogurile.

Ofițerii ruşi le-au transmis poliţiştilor noştri imagini de la reţinerea unui moldovean care avea în maşină mai multe pachete de hașiș.

Într-o altă descindere, polițiștii ruși au găsit la un membru al grupării criminale 30 de kilograme de hașiș, ascunse într-o debara.

Potrivit procurorilor, cele 775 de kilograme de haşiş au fost procurate din Spania şi, tranzitând țara noastră, au ajuns în Rusia.

Ulterior, învinuiţii ar fi scos ilegal din Moldova 100 de mii de euro, bani destinați pentru procurarea narcoticelor.

Dosarul penal pe numele a șase membri ai grupării lui Borman, printre care și liderul acestora, Oleg Pruteanu, a fost transmis în judecată săptămâna trecută. Sunt patru capete de acuzare: vânzare de droguri, contrabandă, spălare de bani şi organizarea unui grup criminal.

"Au fost identificate bunurile infracționale în sumă mai mare de opt milioane de lei. În cazul în care instanța de judecată va stabili vinovăția persoanelor de comiterea infracțiunilor incriminate, pe aceste bunuri a fost aplicat sechestru și ele urmează a fi confiscate în folosul statului", a declarat procurorul PCCOCS, Lilian Bacalîm. 

Dacă vor fi găsiți vinovați, inculpaţii riscă până la 15 ani de închisoare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării