main logo
2092

Procuratura: Țuțu a primit 20.000 de euro ca să influențeze procurorii

Judecătoria Chișinău a emis 30 de zile de arest preventiv pe numele lui Constantin Țutu, dat fiind că acesta se eschivează de urmărirea penală, fiind învinovățit de trafic de influență în proporții deosebit de mari.

Procuratura: Țuțu a primit 20.000 de euro ca să influențeze procuroriiFoto: moldova.org

Potrivit investigațiilor efectuate de Procuratura Anticorupție, învinuitul a pretins și a primit suma de 20.000 euro pentru ca să influențeze procurorii din cadrul Procuraturii Chișinău, astfel încât să nu prelungească termenul arestului preventiv în privința unei persoane, transmite Știri.md

Urmărirea penală a fost pornită la data de 18 septembrie 2019, în temeiul articolului 326, alineatul 3),  litera a) din Codul penal, pe faptul traficului de influență în proporții deosebit de mari. 

Acum Constatin Țuțu riscă amendă de până la 300.000 lei sau închisoarea pentru un termen de până la 7 ani.

Menționăm că fostul deputat PDM a fost observat în restaurantul Argentine din București.

O fotografie de la fața locului a fost expediată de un martor în redacția Point.md, care a reușit să surprindă momentul în timp ce Țuțu privea în meniu. 

Citește și: Mandat de arestare, eliberat pe numele ex-deputatului Constantin Țuțu

Știri.md amintește că fostul deputat, Constantin Țuțu, a fost văzut ultima oară la sfârșitul lunii august în Odesa, Ucraina.

Ex-deputatul democrat Constantin Țuțu a dispărut din viața publică, pentru că s-a dezamăgit de politică și de rezultatele Partidului Democrat (PDM) la ultimele alegeri.

Cel puțin asta susține deputatul democrat Andrian Candu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării